Scouting Aerendheem

Sinds 1911!

De voorstelling "Lucy - een monsterproces" van Toneelgroep Arnhem vindt plaats op het terrein van Scouting Aerendheem.

De vereniging ‘De Arnhemsche Padverkenners’ Troep I groen (NPO) werd in 1911 opgericht. Volgens de gegevens Scouting Nederland is onze groep momenteel de 10 na oudste groep van Nederland die nog bestaat!

Padvinderij In Arnhem onder leiding van Hopman N.S. Blom. De Arnhemse Pad Verkenners kortweg A.P.V. genoemd was de eerste padvindergroep in Arnhem. In 1912 had onze groep 28 leden en was aangesloten bij de Nederlandse padvinders bond (N.P.B), de voorloper van Scouting Nederland.

Net na de 2e wereldoorlog in 1948 kreeg onze groep een plaats aangewezen aan de rand van Arnhem. Daar bouwde de verkenners uit het materiaal van noodwoningen en ruines een blokhut. Op deze locatie houdt Aerendheem nu nog steeds de opkomsten. Wel is in de afgelopen 60 jaar de blokhut flink uitgebreid en gerenoveerd. In 1971 kreeg de blokhut de naam Konnamper (‘Kon-Amper’ vanwege de financiële moeilijkheden.

Meedoen!

Scouting staat voor uitdaging. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor een ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Bij Scouting draait het om uitdaging en plezier!

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij ons. Kom vrijblijvend op een zaterdag kijken & meedoen bij onze opkomsten en vind meer informatie op onze website.